Ліцей №9
Мелітопольської міської ради
Запорізької області

Search

Міжнародний день захисту освіти від нападів.

9 вересня 2020 року вперше відзначався Міжнародний день захисту освіти від нападів (International Day to Protect Education from Attack), заснований завдяки одностайному ухваленню резолюції 74/275 Генеральної Асамблеї ООН, представленої Державою Катар і підтриманої 64 країнами.

У всьому світі напади на дітей не припиняються, а воюючі сторони продовжують порушувати одне з найосновніших правил війни – захист дітей. Затяжний характер сучасних конфліктів завдає шкоди майбутньому цілих поколінь дітей. Без доступу до освіти ціле покоління дітей, які живуть в умовах конфлікту, виросте без навичок, необхідних для того, щоб зробити внесок у розвиток своїх країн і економіки, що погіршить ситуацію, яка і без того є відчайдушною для мільйонів дітей і сімей.

Не можна гарантувати право дитини на освіту в зонах конфліктів, не захищаючи саму освіту. Освіта може врятувати життя. Не відвідуючи школу, діти стають легкою здобиччю для зловживань, експлуатації та вербування до збройних сил і груп. Школа – це безпечне місце, де діти можуть бути захищені від загроз і криз. Вона також є найважливішим кроком у подоланні циклу кризи та знижує ймовірність майбутніх конфліктів.

Залишити коментар